Inzet tijdens Vuelte 2022

18-10-2021Beste motards,
Van 19 t/m aug 2022 zal de etappekoers Vuelta 2022 neerstrijken in Nederland met 3 etappes.
Het bestuur heeft navraag gedaan bij BMAC, de organisator van de inzet motorrijders, en kreeg deze reactie:


Jullie wens om dynamisch op te kunnen treden is helaas niet mogelijk, met de af te sluiten tijd van 2,5 uur per post wat de organisatie van de Vuelta wil is het niet mogelijk om al überhaupt een 2 post te halen. 

Wat we wel op vrijdag gaan doen is blokken van +/- 2uur op en 2 uur af waarbij je in de tijd dat je geen post hebt kunt doen wat je zelf wil hier zit dus ook tijd tussen om te kunnen avond eten omdat de afzet tijd tussen 14.30 uur en 22.00 uur zal zijn. 

Op zaterdag en zondag heeft iedereen helaas wel 1 post maar dan kun je altijd wel zeggen dat je hebt geholpen bij de Vuelta wat ook niet ieder jaar in Nederland is. 

Voor dit alles staat natuurlijk ook een vergoeding tegenover wat rond de 100 euro per dag zal zijn.


Het bestuur heeft hierop gereageerd SMBS niet aan te melden voor deze inzet, maar wel toegezegd de motards SMBS individueel te wijzen op de mogelijkheid tot inzet Vuelta 2022. Uiteraard hoopt het bestuur dat er in die periode geen andere inzetten zijn. Voor meer informatie zie : https://www.touretappe.nl/vuelta-2022-parcours/ en/of https://www.bmac-borculo.nl/ 
------------------------------------------------

Ondersteuning inzet Stichting Motard Stein

2021-07-09Hallo motards
Onze collega's van SMS vragen op een 5-tal dagen ondersteuning van SMBS voor inzet. Alle inzetten vinden plaats in Z-Limburg. De gegevens die bekend zijn tref je aan in de de berichten die vandaag in de brievenbus vallen.
Graag jullie reactie.
--------------------------------------

Garmin update 2022.10

Hallo allemaal,
Garmin heeft een nieuwe kaartupdate uitgebracht, nr 2022.10
Doe er je voordeel mee.

MyRoute-app (MRA)

Hallo motards,Voor eenieder die geïnteresseerd is in MRA


Donderdag 3 juni aanvang 19:30 uur via Zoom.
Kennismaken met MRA
Deze GRATIS online basis training is voor iedereen die kennis wil maken met alle functionaliteiten van MyRoute-app

 • MRA Routeplanner Navigation, MRA Video, Routes vinden
 • Route maken, Route exporteren
 • Route delen,
 • Ongeveer 1 uur

Donderdag 10 juni, aanvang 19.30 uur via Zoom
Aan de slag met MRA

Deze online training is bedoeld voor iedereen die wel vaker een route hebben gemaakt, maar graag willen leren wat er nog meer kan.
 • Rondrit generator, Multimapping
 • Toolkit functies, Routes en tracks
 • Streetview, evenementen
 • POI's, Ongeveer 1,5 uur
 • Kosten € 7,50
Donderdag 17 juni, aanvang 19:30 uur, via Zoom
Haal alles uit MRA
Deze online training is voor iedereen die graag perfecte routes wil maken, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen.
Na deze training ben je een expert voor anderen.

 • Viapunten, Vormingspunten
 • Bezienswaardigheden, pauzes toevoegen
 • Routes gelijk maken. Meerdaagse reizen
 • Diverse uitleg op vragen. Ongeveer 1,5 uur
 • Kosten € 7,50
Aanmelden via: https://academy.myrouteapp.com/mraelearning/


Update Garmin

Hallo motards,
Er is een update uitgebracht van Garmin City Navigator Europe NTU 2021.3 v24.30.

Groet, Maarten

Zoom Meting 'My Route App'

Hallo motards,
A.s. donderdag 1 april om 19:30 uur bestaat de mogelijkheid om geheel gratis en zonder verplichtingen deel te nemen aan de Zoom meeting ' Basis My Route App'
Gebruik hiervoor navolgende code Join Zoom Meeting
https://zoom.us/j/98467426450?pwd=cVNxQWpxQkVRQ1Y1Ym13OE9GZWJpUT09
Meeting ID: 984 6742 6450
Passcode: 856113
Groet, Maarten
-------------------------------------------------------------------------

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

2021-02-12
Beste motards,Er is iets fout gegaan. Hieronder de nieuwe link.
Gr, Maarten

Inzet 2021

2021-02-10
Hallo motards,
We zijn al een heel eind op weg met de invulling inzet 2021.  Zie het tabblad INZETTEN.
Voor een aantal evenementen hebben we nog te weinig motards beschikbaar. Kijk even of je toch een mogelijkheid ziet om op die dagen ingezet te worden.
Voor andere evenementen hebben we gewoon te veel inschrijvingen.  Hier moet ik dus het e.e.a. aan gaan passen. Ik moet daarom een aantal motards op 'R' zetten. Dat is een hele puzzel. Je ontvangt binnenkort een melding of dit voor jou ook van toepassing is.
------------------------------------

Datum aanvang lidmaatschap SMBS

Hallo motards,
Graag even inloggen op https://www.mbsmotards.nl/profiel.phtml en controleren of de datum aanvang lidmaatschap SMBS juist is.
Klopt deze niet, dan de wijziging graag per e-mail aan mij doorgeven secretaris@mbsmotards.nl 

Bedankt,

Groet, Maarten

Opgave inzet 2021

Hallo motards
Gisteren is er iets fout gelopen met de mogelijkheid je inzet 2021 in te vullen. Inmiddels is dat weer gerepareerd en worden de inzetten ook zichtbaar.
Mijn verzoek om opnieuw in te loggen in INZET (https://www.mbsmotards.nl/mijninzet.phtml) en je opgave opnieuw invullen. Let op: in een keer de volledige lijst invullen en opslaan. Daarna staan pas al je inzetten gemuteerd in INZETTEN  (https://www.mbsmotards.nl/inzet.phtml)

Afsluiting 2020 en vol enthousiasme op naar 2021

Beste motards,

Normaal schrijf je aan het einde van het jaar een bericht aan alle betrokkenen waarin in ieder geval aangegeven “wat een enorm druk jaar hebben we weer achter de rug en wat heeft iedereen zich weer voor de volle 100% ingezet”. Dat jullie intentie aanwezig was, was duidelijk gezien het aantal inschrijvingen waardoor er ook velen op de reserve lijst kwamen te staan.

 

2020 liep echter geheel anders dan verwacht. Wat een tegenvallers allemaal. Weliswaar moeten we Cor van Dooren hartelijk danken voor de ontwikkeling van de nieuwe site, maar echt uitproberen kan hopelijk pas volgens seizoen. We hebben nieuwe portofoons aangeschaft, maar nog niet kunnen gebruiken. Motards hebben een andere motor, maar nog nauwelijks kilometers kunnen maken. We hebben 1 inzet achter de rug, helaas kon niet iedereen daaraan deelnemen. Ja, de motoren liepen al warm, totdat we vlak voor de inzet te horen kregen dat ook de BinckBankTour en de Amstel Gold Race niet doorgingen. Er zijn motards die meer fietskilometers hebben gemaakt dan op de motor gezeten. En tot slot, doordat er geen inzetten waren en er toch wat facturen op de mat vielen is nu de kas ook nagenoeg leeg.

 

Inmiddels zijn we natuurlijk wel een Stichting en heten we voortaan Stichting Motorbegeleiding bij Sportevenementen en Cees van der Werf heeft de functie van Penningmeester prima opgepakt en zelfs een begroting gemaakt.

 

Toch valt er nog iets te schrijven over een ding waar het bestuur helemaal niet blij mee is. Onze voorzitter, André Lindeman, moet er, na 10 jaar de voorzittershamer te hebben gehanteerd, noodgedwongen mee stoppen. Het harde werk als zelfstandig ondernemer heeft zoveel van zijn handen gevraagd dat hij zelfs zijn trouwe BMW R 1200 RT van de hand heeft gedaan. Ook gezien zijn leeftijd heeft hij daarom aangegeven m.i.v. het jaar 2021 helemaal te stoppen bij SMBS. André, vanaf deze plek, we hebben al die jaren met veel plezier en met erkenning van elkaars kennis en kunde samen gewerkt. Daar dank ik je als secretaris en persoon voor maar ik weet zeker ook alle motards van SMBS. André heeft aangegeven, indien we overhoop zitten en een inzet is mogelijk hij altijd gebeld kan worden. Het bestuur zal André, als de Corona sporen weer verwijderd zijn, op gepaste wijze nogmaals bedanken.

 

Wat brengt ons 2021.

 • In februari staat onze jaarlijkse vergadering gepland. Het bestuur moet het nog afstemmen maar willen deze bijeenkomst sowieso door laten gaan, fysiek en/of met behulp van de digitale media.
 • Zeker in het begin van het jaar zullen de omstandigheden niet wijzigen en zie je ook dat de evenementen die normaal vroeg in het jaar plaatsvonden naar achteren zijn verplaatst. Tot nu toe zijn er 25 aanvragen voor inzet binnen. Ik verwacht zeker nog wat aanvragen in de loop van het jaar voor inzet tijdens de grote wielerwedstrijden.
 • Op korte termijn ontvang je de agenda en wordt aan allen het verzoek gedaan deze weer in te vullen.

 

Rest mij op dit moment nog jullie allen te danken voor het vertrouwen in het bestuur en MBS en iedereen en degenen die je dierbaar zijn fijne feestdagen, een heel mooi motorseizoen, maar vooral een gezond nieuwjaar toe te wensen.

 

Maarten van Raak
Secretaris SMBS  

Factuur KNWU

Hallo motards,
Ik heb vorige en deze week in totaal 2 facturen ontvangen van de KNWU. Diegenen die deze facturen niet hebben ontvangen hebben destijds niet deelgenomen aan de cursus 'volger' en zullen daarom ook geen KNWU berichten ontvangen.
Dit bericht is dan ook bedoeld voor diegenen die de facturen wel hebben ontvangen.
De eerste factuur van € 4,- graag betalen zodat je volgerslicentie wordt verlengd. 
De tweede factuur betreffende het KNWU lidmaatschap nog niet betalen . Onze penningmeester zoekt uit of het daadwerkelijk noodzakelijk is dat wij lid zijn. Zo ja of nee dan volgt daarover nog een algemeen bericht.

Groet, Maarten

Motorrijden in de hitte

Ondanks dat in dit bericht enige reclame voorkomt wil ik jullie dit bericht niet onthouden.

Motorrijden in de hitte.
 
De afgelopen dagen krijgen wij veel vragen over motorrijden in de hitte. Hoe houd je het hoofd koel? Een belangrijk punt, want de hitte maakt concentreren en reageren in het verkeer veel moeilijker.

Als je op de motor wilt genieten van het zomerweer, zorg dan dat je drinken mee hebt. Water blijven drinken is echt het belangrijkste. Uitdrogen gaat immers relatief snel op de motor. Tijdens het rijden kan je eventueel een waterrugzak (b.v. een Camelbak) gebruiken. Of neem gewoon een flesje mee, dan heb je meteen een reden af en toe even te stoppen in de schaduw. Ook dat helpt je scherp te houden.
 
Pas je kleding aan, maar gebruik je verstand. Een korte broek, T-shirt en slippers zijn nooit een goed idee. Klinkt logisch, toch hoef je maar om je heen te kijken en je ziet mensen ermee rijden. Er is eindeloos veel goede motorkleding te koop voor warme omstandigheden, waarin je toch veilig onderweg bent. Denk aan doorwaaijassen, motorsneakers en thermo ondergoed. Het allerbest werkt een koelvest onder je motorjack. Onze partner Motorkledingcenter legt je hier uit wat zo’n vest doet.
 
Een koelvest iets voor jou? Bij Motorkledingcenter is voor KNMV-leden het Uniteq Pro-X koelvest nu maar 55 euro in plaats van 72,95 euro. Deze aanbieding is geldig tot en met 21 augustus, alleen in fysieke winkels van Motorkledingcenter. Laat bij de kassa je lidmaatschapspas in de KNMV-app even zien.
 
Heel veel meer tips over rijden in de hitte vind je op ons online platform Motorrijders.nl. Check daar vooral even dit artikel!
 
Tot slot: de tweede helft van de week wordt er regen verwacht. Tijdens die eerste buien na een droge periode kan het verraderlijk glad zijn door viezigheid die van het asfalt spoelt. Houd daar rekening mee als je op de motor stapt.
 
Geniet van het mooie zomerweer!

Duopassagier tijdens inzet

Bij vele inzetten wordt MBS gevraagd om ook motards te leveren voor inzet met een duopassagier (media, jurylid etc.). Met name het geval bij Marathons en Triathlons. In Coronatijd zijn extra aanpassingen vereist.

De KNAU en de NTB hebben een aanwijzing verspreidt onder de juryleden, wedstrijdcommissarissen e.d. om tijdens een dergelijke inzet een helm met scherm of mondkapje te dragen. Ook het bewaren van afstand en het geven van aanwijzingen aan de atleten hoort hierbij. 
Voor motards is het daarom belangrijk toe te zien op deze regels en tijdens de inzet 1,5 m afstand te bewaren met atleten en publiek.

Mogelijk zijn er motards die in dit geval niet wensen te rijden met een duopassagier. 
In het tabblad --INLOGGEN --> MIJN PROFIEL -- is een extra veld aangebracht waarin deze wens wordt aangegeven. Standaard is dat u geen probleem heeft met transport van een duopassagier. Indien dit wel zo is moet u dat via e-mail doorgeven aan het secretariaat ( secretaris@mbsmotards.nl ) die dan de wijziging zal doorvoeren.

Controleer ook de overige gegevens in MIJN PROFIEL.